Jautienos guliašas duonoje

  • 1 apskritas duonos kepalas
  • 600 g jautienos
  • 400 ml mėsos sultinio
  • 200 ml raudonojo sauso vyno
  • 700 g bulvių
  • 900 g žalių ir raudonų paprikų
  • 250 g svogūnų
  • 1 šaukštelis aitriosios paprikos
  • 1 šaukštas saldžiosios paprikos
  • 2 laurų lapeliai
  • 2 šaukštai aliejaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • šviežių rozmarinų
  • aitrioji paprika papuošti

Jautieną supjaustykite juostelėmis, svogūnus – griežinėliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite mėsą, svogūnus. Pabarstykite maltais pipirais, išmaišykite. Supilkite mėsos sultinį, vyną ir užvirinkite. Pasūdykite, įdėkite laurų lapelius ir uždengę troškinkite maždaug 90 min. Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir ataušinkite. Paprikas išgremžkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Patroškinę mėsą 40–45 min. į keptuvę suberkite paprikas ir troškinkite 15 min. Likus 10–15 min. iki gaminimo pabaigos sudėkite susmulkintas bulves. Guliašą pagardinkite aitriąja ir saldžiąja paprika, smulkintais rozmarinais. Nupjaukite duonos kepalo viršų, išgremžkite minkštimą. Kepalą ir jo viršų padžiovinkite 180 ºC orkaitėje apie 10 min., tada sukrėskite guliašą, papuoškite aitriąja paprika, rozmarinais ir patiekite į stalą.