Mielinis pyragas su pikantišku įdaru

INGREDIENTAI:

Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 40 g šviežių mielių
  • 300 ml pieno
  • 50 ml margarino arba aliejaus
  • po šaukštelį druskos ir cukraus

Įdarui:

  • 150 g fermentinio sūrio
  • pusė raudonos paprikos
  • 5–6 cm ilgio poro galelis
  • 50 g rūkytos šoninės ar virto kumpio
  • Provanso žolelių

1. Iš mielių, 2 stiklinių miltų, šaukštelio cukraus ir 100 ml šilto pieno užmaišykite mielinės tešlos įmaišalą. Indą uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 10–15 min. šiltoje vietoje. Likusius miltus sumaišykite su druska ir persijokite į įmaišalą. Supilkite likusį šiltą pieną, riebalus ir užminkykite tešlą. Ją vėl uždenkite ir 1–1,5 val. palikite kilti šiltoje vietoje. Kol tešla kils, pasigaminkite pyrago įdarą. Fermentinį sūrį sutarkuokite stambia trintuve. Kitas įdaro sudedamąsias dalis labai smulkiai supjaustykite. Kai kylančios tešlos tūris padidės maždaug dvigubai, išimkite ją iš indo, perminkykite ir plonai iškočiokite.
2. Iškočiotą tešlą pabarstykite tarkuotu sūriu, Provanso žolelėmis ir įdaro dalimis. Paviršių išlyginkite.
3. Tešlą su įdaru susukite į ritinėlį.
4. Ritinėlį perpjaukite pusiau į dvi lygias dalis.
5. Abi ritinėlio dalis sudėkite vieną šalia kitos ir susukite į virvę.
6. Susuktą tešlą sujunkite į žiedą, gerai sulipdykite jos galus, dėkite riestę į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridenkite rankšluosčiu ir valandai palikite pakilti.
Paskutinį kartą pakilusią riestę 25–30 min. pašaukite į
190 oC orkaitę. Iškepusį pyragą perkelkite ant grotelių, uždenkite rankšluosčiu ir apie 20 min. palikite vėsti. Šis mielinis kepinys skanus ir šiltas, ir atvėsęs.