Minkštas meduolis su šokoladu ir džiovintais vaisiais

  • 5 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 25 g kakavos
  • 400 g medaus
  • 50 g sviesto
  • 200 g grietinės
  • 15 g prieskonių mišinio
  • 10 g kepimo miltelių
  • 500 g miltų

Papuošti:

  • 100 g šokolado
  • 15 g aliejaus
  • 50 g įvairių džiovintų vaisių (uogų)
  • miltelinio cukraus

Medų sumaišykite su prieskoniais ir kakava, užvirinkite ir atvėsinkite. Išplakite kiaušinių baltymus. Trynius išplakite su cukrumi, įmaišykite atvėsintą medų su prieskoniais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. Galiausiai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus. Kepkite 180 ºC orkaitėje apie 50 min. Atvėsinkite. Šokoladą ištirpdykite ir sumaišykite su aliejumi. Įmaišykite džiovintus vaisius. Meduolį užpilkite šokoladu su džiovintais vaisiais ir pabarstykite milteliniu cukrumi.