Pusryčiams – gardus žiedas

  • 4 nestori šoninės griežinėliai
  • 1 pakelis (500 g) bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 5 didesni kiaušiniai
  • 1 stiklinė tarkuotos mocarelos ar kitokio sūrio
    1 šaukštas tirpdyto sviesto ar alyvuogių aliejaus
  • kmynų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

1. Iš tešlos išpjaukite 8 trikampius. Sudėkite juos ratu taip, kad šiek tiek užeitų vienas ant kito.
2. Sausoje keptuvėje trumpai paspirginkite šoninę, bet ji neturi pasidaryti traški. Šoninę sudėkite ant tešlos gabalėlių.
3. Viduriuką pabarstykite maždaug 1/3 sūrio. Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir pipirų, supilkite į įkaitintą keptuvę, kurioje kepė šoninė, ir iškepkite kiaušinienę. Atvėsinkite.
4. Kiaušinienę išdėliokite ant sūrio ir suberkite likusį sūrį. Tešlos ir šoninės juosteles užlenkite į vidurį – išeis žiedas.
5. Jį su visu kepimo popieriumi įdėkite į skardą, aptepkite tirpdytu sviestu ar aliejumi, pabarstykite kmynais ir 17–20 min. kepkite 190 ºC orkaitėje. Viršų galima pabarstyti ir tarkuotu fermentiniu sūriu, tik tada nereikėtų tepti riebalais.
Įdarui tinka patys įvairiausi produktai, kai kuriuos galite įmaišyti į kiaušinienę.