Smidrais įdarytos viščiukų krūtinėlės su vyno padažu

INGREDIENTAI:

  • 4 viščiukų krūtinėlės
  • 4 labai plonai atpjauti rūkyto kumpio griežinėliai
  • 4 fermentinio sūrio griežinėliai
  • druskos, maltų juodųjų pipirų

ĮDARUI:

  • 50–60 g fetos
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 ryšelis šviežių smidrų
  • 1 saujelė smulkintų žalumynų (svogūnų laiškų, peletrūnų, petražolių)
  • druskos, maltų pipirų

PADAŽUI:

  • 3 kiaušinių tryniai
  • 3 šaukštai baltojo vyno
  • 3 šaukštai baltojo vyno acto
  • 200 g sviesto
  • 1 šaukštas vandens
  • druskos, maltų pipirų

Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska, pipirais. Palikite mėsą pasimarinuoti, kol išvirsite smidrus. Smidrus nuplaukite, kotelius nuskuskite, galiukus nupjaukite, suriškite į ryšulėlį, įstatykite į siaurą ir aukštą puodą su verdančiu vandeniu. Vanduo turi apsemti tik pusę smidrų stiebų. Pavirkite 4 min. Išgriebkite, nuvarvinkite ir atvėsinkite. Įdarui smulkiai sukapokite fetą, sudėkite trintus česnakus, smulkintus žalumynus ir viską gerai ištrinkite. Pagardinkite druska, pipirais. Krūtinėlę labai lengvai pamuškite. Ant mėsos dėkite sūrio įdaro, į jį įspauskite kelis smidrus ir viską susukite į ritinėlį. Suktinuką apvyniokite kumpio griežinėliu ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku. Kepkite apie pusvalandį 200 ºC orkaitėje, kol gražiai apskrus. Prieš baigdami kepti ant kiekvieno suktinuko uždėkite po sūrio griežinėlį. Kol kepsniai kepa, pagaminkite vyno padažą. Į keptuvę supilkite actą, vyną ir įberkite žiupsnelį pipirų. Virkite kelias minutes. Į keptuvę įpilkite šaukštą vandens, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Padažą truputį atvėsinkite. Į puodą įpilkite litrą vandens, užvirkite ir įstatykite kitą indą su padažu. Į jį įmaišykite kiaušinių trynius. Lėtai maišykite 3–4 min., kol padažas ims tirštėti. Tada sudėkite sviestą ir maišykite, kol išsilydys. Jei reikia, paskaninkite druska, pipirais. Į stalą įdarytas krūtinėles patiekite su vyno padažu.