Sūriu įdarytos paprikos

(6 asmenims)

INGREDIENTAI:

  • 6 saldžiosios paprikos

ĮDARUI:

  • 200 g fetos sūrio
  • 500 g varškės
  • 6 šaukštai džiūvėsėlių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus ir šiek tiek pašlakstyti kepant
  • 50 g tarkuoto geltono kietojo sūrio
  • 4–5 šaukštai kapotų svogūnų laiškų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • saujelė šviežių rozmarinų

Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite paprikas. Uždengę dangčiu virkite apie 5–8 min. Išgriebkite paprikas ir sudėkite į plastikinį maišelį arba indą su sandariu dangčiu. Palikite praaušti 15–20 min. Po tiek laiko paprikų odelė turėtų būti atšokusi ir lengvai nulupama. Kol paprikos vės, paruoškite įdarą. Dideliame dubenyje sutrupinkite fetos sūrį, sumaišykite su varške, tarkuotu kietuoju sūriu, džiūvėsėliais, aliejumi ir kapotais svogūnų laiškais. Masę pagardinkite puse šaukštelio druskos ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Išvalykite paprikas, nulupkite odelę. Į kiekvieną papriką pridėkite įdaro.
Kepimo indą patepkite aliejumi, sudėkite įdarytas paprikas. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite juodaisiais pipirais ir rozmarinais. Kepkite apie 20–25 min., kol paprikų ir įdaro viršus paruduos. Iškepusias paprikas šiek tiek atvėsinkite, kad įdaras truputį sukietėtų. Patiekite su mėgstamomis šviežiomis daržovėmis.