Vištienos ir obuolių maltiniai su cinamonu

JUMS REIKĖS:

  • 450 g vištienos filė
  • 160 g arba vienas didesnis obuolys
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai manų
  • 1 šaukštelis kario
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • cinamono žievės lazdelių
  • Pavolioti:
  • ruginių ar kvietinių sėlenų
  • maltos paprikos
  • druskos
  • kario

Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Nuluptą obuolį, svogūną supjaustykite ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Į dubenį suberkite manus, karį, pipirus, pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Į tą masę sudėkite mėsą ir 1–2 val. palaikykite šaldytuve, kad išbrinktų manai. Į kiekvieną maltinį įsmeikite po cinamono lazdelę ir pavoliokite sėlenų ir prieskonių mišinyje. Kepkite maltinius 10–20 min. 190 oC orkaitėje. Galite kepti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje ar virti garuose. Į stalą patiekite su jogurtiniu padažu, kurį sumaišykite iš natūralaus jogurto, smulkintų žalumynų, garstyčių ir citrinų sulčių.