Vyriškasis gaspačas

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė pomidorų sulčių
  • 2 dideli pomidorai
  • 2 salierų lapkočiai
  • 1 agurkas
  • 1 žalia paprika
  • 1 morka
  • 1 vidutinio dydžio
  • raudonasis svogūnas
  • aitrioji arba uoginė paprika
  • 1 didelė česnako skiltelė
  • 1 citrinos sultys
  • 1 žalioji citrina
  • 2 šaukštai Vusterio padažo (arba pagal skonį)
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 1–2 šaukšteliai tabasko padažo
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 nubrauktas šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • kapotų petražolių
  • kokybiško pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • degtinės (1 stiklinei sriubos – 30 g degtinės)

Visas sudedamąsias dalis smulkiai supjaustykite ir sumaišykite dideliame inde. Nepamirškite iškrapštyti aitriųjų paprikų sėklų, jei nenorite, kad sriuba būtų itin aštri. Pagardinkite prieskoniais, padažais. Nedėkite tik kapotų petražolių, nepilkite degtinės, aliejaus ir išspaustų žaliosios citrinos sulčių. Tirštą sriubą 2–6 val. laikykite šaldytuve. Galiausiai įpilkite aliejaus, degtinės nurodytu santykiu arba savo nuožiūra, supilstykite į nedidelius indelius, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite. Jei kam patiekalas per stiprus, valgykite su skrudinto batono riekelėmis ar skrebučiais.