Žuvies ir žalumynų pyragas

INGREDIENTAI:

ĮDARUI:

  • 250 g rūkytos lašišos ar kitos žuvies
  • 1 saujelė smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 saujelė dilgėlių
  • 1 nedidelė saujelė jaunų rūgštynių
  • 250 g rikotos sūrio
  • 100 ml grietinėlės
  • 2 kiaušiniai
  • 2 česnako skiltelės
  • aliejaus arba sviesto kepti
  • druskos
  • maltų pipirų

TEŠLAI:

  • 250 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 125 g sviesto
  • žiupsnelis druskos

Tešlai miltus suberkite ant virtuvinės lentos į kauburėlį, jame padarykite įdubimą ir į jį įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą. Miltus su sviestu trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Į juos įmuškite kiaušinį, užminkykite elastingą tešlą, ją susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Įdarui svogūnų laiškus ir rūgštynes švariai nuplaukite, o dilgėles nuplikykite ir viską susmulkinkite. Į įdarą galite pridėti ir kitokių šviežių žalumynų. Česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintuose riebaluose. Kartu neilgai pakepinkite ir dilgėles, rūgštynes. Lašišą ar kitą rūkytą žuvį susmulkinkite. Tešlą iškočiokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą karščiui atsparų indą. Ant tešlos išdėliokite pakepintas dilgėles su rūgštynėmis ir lašišą. Užpilui kiaušinius išplakite su rikotos sūriu ir grietinėle. Jei reikia, šiek tiek pasūdykite (nepersistenkite, nes rūkyta žuvis gana sūri), pagardinkite pipirais, smulkintais svogūnų laiškais. Gautu užpilu apliekite žuvies ir žalumynų įdarą, pyragą maždaug 30 min. pašaukite į 160–170 ºC karštumo orkaitę.