Columbus +17,8 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024
Columbus +17,8 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024

Jautienos lazdelės ant daržovių pagalvės

2014/12/27

INGREDIENTAI
  • 4 vidutinio dydžio bulvės
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • 200 g žiedinių kopūstų
  • 100 ml grietinėlės
  • 400 g jautienos
  • 300 ml sultinio
  • 1/2 paprikos
  • 60 g porų
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 1/2 šaukštelio maltų kmynų
  • druskos, pipirų

Jautieną supjaustykite plonais gabaliukais ir pamuškite virtuviniu plaktuku. Tada supjaustykite siauromis juostelėmis. Į dubenėlį supilkite miltus, juose pavoliokite mėsos gabalėlius. Gilioje keptuvėje pakepinkite jautieną. Porus supjaustykite griežinėliais, papriką – šiaudeliais, susmulkinkite česnakus. Į keptuvę su pakepinta jautiena sudėkite porus, paprikas ir česnakus. Paskaninkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir po truputį supilkite karštą sultinį. Kai užvirs, sudėkite pomidorų pastą, garstyčias ir kmynus. Uždenkite, patroškinkite 20 min. ir dar apie 10 min. palaikykite neatidengę. Išvirkite bulves ir žiedinius kopūstus. Atskirai išvirkite žirnelius. Sudėkite į atskirus indus ir sutrinkite tris košes: bulvių, žiedinių kopūstų ir žirnelių. Bulvių košę padalykite pusiau. Vieną dalį košės įdėkite į žirnelius, o kitą – į žiedinius kopūstus. Gerai išmaišykite, turite gauti žalią ir baltą košę. Išplakite grietinėlę, padalykite pusiau ir įmaišykite į žirnelių ir žiedinių kopūstų košes. Į stiklinaites pirmiausia dėkite žiedinių kopūstų košės, paskui – žirnelių košės. Stiklinaites sustatykite ant grotelių ir pašaukite į 180 oC orkaitę. Po pusvalandžio išimkite ir sustatykite ant šiltos lėkštės. Ant viršaus sudėkite jautienos gabaliukus su padažu.

Dalintis