Minkštutė bulvinė banda su pistacijų arba cinamono įdaru

• 2 kekso formos 11 x 24 cm
• Pakelio sausų mielių
• 125 ml pieno
• 80 g cukraus
• Valgomojo šaukšto vanilės pastos
• Žiupsnelio druskos
• 120 g paruoštos bulvių košės
• 400 g miltų
• 3 kiaušinių
• 80 g minkšto sviesto
Pistacijų įdarui:
• 70 g pistacijų pastos
• 40 g ištirpinto baltojo šokolado
• 50 g minkšto sviesto
Viską sumaišykite.
Cinamono įdarui:
• 80 g minkšto sviesto
• 40 g cukranendrių cukraus
• 15 g cinamono (arba tiek, kiek jums atrodo skanu)
Viską sumaišykite.

Į dubenį persijokite miltus, suberkite mieles, cukrų ir išmaišykite. Padarykite duobutę, į ją supilkite skystus produktus ir sudėkite bulvių košę, maišykite nuo vidurio, užminkykite tešlą arba visa tai padarykite kombainu. Minkykite ne trumpiau nei 15 min. kombainu. Pabaigoje dėkite nedidelėmis porcijomis (po šaukštą) sviestą ir minkykite, kol tešla bus glotni.

Suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite šiltai 24–26 °C apie 90 min. Jei neturite tokios patalpos, tiesiog įdėkite dubenį su tešla į orkaitę, įjunkite lemputę ir kildinkite ten.

Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis, kiekvieną jų iškočiokite į stačiakampį, patepkite įdarais, užlenkite ir susukite į vyniotinį, jį dėkite į formą ir kildinkite apie 1 val.

Pakilusius ruošinius patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite riešutais ir šaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min. režimu viršus–apačia. Konvekcinis kepimas labai sausina kepinius, namuose nepatartina jo naudoti dideliems mieliniams kepiniams.