

- 200–300 g moliūgo minkštimo
- 2 apelsinai
- 500 ml sultinio
- 1 didelis svogūnas
- 1–2 skiltelės česnako
- 0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero
- 50 ml grietinėlės
- 1 saujelė moliūgų sėklų
- aliejaus kepti
- kario
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Vis pamaišydami kepkite apie pusvalandį, kol suminkštės. Sudėkite smulkintą svogūną, česnakus, tarkuotą imbierą, įberkite druskos, pipirų ir kario, išmaišykite ir kepkite dar 10 min. Į kepinamas daržoves įpilkite tiek sultinio, kokio tirštumo sriubos norite, ir virkite 10 min. Galiausiai supilkite šviežiai išspaustas apelsinų sultis (kartu su minkštimu) ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Supilkite sriubą į puodą, užkaitinkite iki virimo, įmaišykite grietinėlę. Pilkite į lėkštes, pabarstykite sausoje keptuvėje paspragintomis moliūgų sėklomis ir patiekite į stalą. Skanaukite su šviežia ar skrudinta duona arba jos skrebučiais.