Columbus -4,1 °C Mažai debesuota
Šeštadienis, 21 Grd 2024
Columbus -4,1 °C Mažai debesuota
Šeštadienis, 21 Grd 2024

5 sriubų receptai: jie tikrai paįvairins jūsų virtuvę

2024/03/09


Dėl sriubos naudos skrandžiui nesiginčija niekas, bet ką daryti, jeigu įprasti receptai nusibodo?! Štai penki pavasariu kvepiantys netradicinių sriubų receptai – bent vienas tikrai patiks.

Trinta žirnelių ir špinatų sriuba su keptais kiaušiniais

Reikės:

  • 2 stiklinių išaižytų žirnelių
  • 2 bulvių
  • morkos
  • saujos špinatų
  • svogūno arba poras
  • česnako skiltelės
  • šviežių čiobrelių
  • 200 ml grietinėlės
  • kelių kiaušinių (į kiekvieną lėkštę – po kiaušinį)
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  1. Bulves, morką ir svogūną susmulkinkite ir sudėkite į verdantį vandenį (jo turi būti nedaug).
  2. Kai daržovės paminkštės, suberkite stiklinę žirnelių, špinatus, įmeskite čiobrelių šakelių ir pavirkite dar kelias minutes.
  3. Čiobrelius ištraukite, daržoves sutrinkite elektriniu trintuvu. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, trintais česnakais ir praskieskite grietinėle.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite kiaušinius (tiek, kiek bus porcijų). Jie neturi suirti. Kiaušinius pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  5. Į gilias lėkštes pilkite sriubos, įberkite žirnelių, dėkite po iškeptą kiaušinį ir patiekite į stalą. Valgykite su šviežia ar skrudinta duona.

Šią sriubą galite patiekti ne tik su keptais kiaušiniais, bet ir su skrudinta šonine.

Trinta pavasarinė sriuba

Reikės:

  • 1 l vištienos sultinio
  • svogūno arba poro
  • ryšelio daržinių builių
  • ryšelio rūgštynių
  • ryšelis petražolių
  • raudonėlių šakelės
  • saujelės gražgarsčių
  • krapų
  • 150 ml grietinėlės
  • 1–2 šaukštų sviesto
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • įvairiausių valgomų žiedelių ir lapelių papuošti
  1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste.
  2. Nuplaukite žalumynus supjaustykite ir su pakepintais svogūnais suberkite į verdantį sultinį. Virkite 3–5 min.
  3. Sriubą nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
  4. Į sriubą supilkite grietinėlę, paskaninkite prieskoniais, išmaišykite ir kelioms minutėms palikite pastovėti.
  5. Supilstykite ją į lėkštes, papuoškite gėlių žiedeliais, lapeliais ir patiekite į stalą.

Trinta smidrų ir sūrio sriuba

Reikės:

  • 10 baltųjų smidrų
  • 50 g kietojo fermentinio sūrio
  • ¾ stiklinės grietinėlės
  • druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų
  • skrudintos duonos kubelių
  • svogūnų laiškų papuošti
  1. Paruoštus smidrus trumpai pavirkite sūdytame vandenyje arba išvirkite garuose. Kelis palikite papuošti, o kitų viršūnėles nupjaukite. Stiebus sudėkite į elektrinį trintuvą, įpilkite 2–3 šaukštus nuoviro ir sutrinkite.
  2. Grietinėlę užkaitinkite iki virimo, nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį.
  3. Masę supilkite į trintus smidrus ir dar patrinkite.
  4. Sriubą pasūdykite, paskaninkite maltais pipirais ir supilstykite į lėkštes. Įberkite smidrų viršūnėlių, skrudintos duonos kubelių, papuoškite.

Trinta lęšių sriuba su citrinomis

Reikės:

  • 3 stiklinių raudonųjų lęšių
  • 5–6 morkų
  • didelio svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • geltonos paprikos
  • 4 stiklinių vištienos sultinio
  • citrinos
  • lauro lapo
  • druskos, maltų pipirų
  • aliejaus kepti
  • mėtų papuošti
  1. Lęšius perrinkite, nuplaukite tekančiu vandeniu, nuvarvinkite.
  2. Puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol jie taps perregimi.
  3. Išspauskite česnakus, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas ir nedideliais kubeliais supjaustytą papriką, dar truputėlį pakepinkite ir suberkite lęšius.
  4. Supilkite sultinį, įmeskite lauro lapą ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės lęšiai. Baigdami virti pasūdykite sriubą, pagardinkite pipirais, tarkuota citrinos žievele ir išspaustomis sultimis (kelis griežinėlius palikite papuošti).
  5. Jei sriuba per tiršta, įpilkite šiek tiek sultinio arba vandens. Išimkite lauro lapą ir sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu.
  6. Pilstykite į dubenėlius, papuoškite citrinos griežinėliais, mėtomis ir patiekite į stalą su skrudinta duona ar skrebučiais.

Kad lęšiai greičiau išvirtų, 2–3 val. pamirkykite vandenyje. Raudonieji lęšiai suminkštėja greičiausiai, todėl labai tinka sriuboms ir košėms.

Šalta agurkų sriuba su riešutais

Reikės:

  • 2 didesnių agurkų
  • 500 g tiršto natūralaus jogurto
  • saujos smulkintų graikinių riešutų
  • 2–3 česnako skiltelių
  • 2–3 šaukštų smulkintų krapų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos
  1. Agurkus supjaustykite labai mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve.
  2. Česnakus smulkiai sukapokite arba sutrinkite ir sumaišykite su agurkais.
  3. Suberkite krapus ir graikinius riešutus (kelis šaukštelius jų palikite papuošti). Supilkite aliejų, pasūdykite ir išmaišykite.
  4. Galiausiai sukrėskite jogurtą ir gerai pamaišykite. Jei sriuba pasirodys labai tiršta, įpilkite šiek tiek vandens, tačiau ji turi būti klampi.
  5. Sriubą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent valandą. Patiekite vėsią.

 

„Rasų“ inf.

Visa informacija, esanti portale, yra UAB „Ūkininko patarėjas“ nuosavybė. Griežtai draudžiama ją kopijuoti, keisti, perpublikuoti ar kitaip naudotis komerciniais tikslais be Bendrovės leidimo.

Dalintis