Columbus +4,7 °C Debesuota
Antradienis, 8 Bal 2025
Columbus +4,7 °C Debesuota
Antradienis, 8 Bal 2025

Mišrainė „Žibuoklės“

2014/03/05

INGREDIENTAI: 300 g rūkytos vištienos 100–150 g džiovintų slyvų po 300 g pievagrybių ir šviežių agurkų 200 g morkų 2 šaukštai majonezo druskos maltų pipirų Papuošti: 1–2 kietai virtų kiaušinių tryniai kelios saujos krekerių ryšelis ridikėlių sauja šviežių špinatų (galima pakeisti rūgštynėmis ar salotomis) raudonųjų kopūstų sulčių

Rūkytą vištieną supjaustykite. Išbrinkintas slyvas ir morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, agurkus nedideliais kubeliais, šiek tiek palaikykite juos ir nusunkite atsiradusį skystį. Susmulkinkite pievagrybius. Visas mišrainės sudedamąsias dalis sumaišykite su majonezu. Jei reikia, pagardinkite druska, maltais pipirais. Mišrainę sukrėskite į lėkštę, padarykite „vazonėlį“, išlyginkite paviršių, šonus apdėkite krekeriais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į raudonųjų kopūstų sultis. Kurį laiką palaikykite, kad griežinėliai taptų švelniai violetiniai (galite jų ir nedažyti), išgriebkite ir nudžiovinkite. Ant mišrainės viršaus išdėliokite špinatus, iš ridikėlių griežinėlių padarykite žibuoklių žiedelius. Į jų viduriukus įberkite kapoto kiaušinio trynio.

Dalintis