Reikės:
Ant kepimo skardos sudėkite 0,5 cm griežinėliais supjaustytas cukinijas, pabarstykite druska, užberkite smulkinto česnako, pipirų, tarkuoto sūrio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min., kol sūris parus. Užkandėlę patiekite šiltą.
Reikės:
Cukiniją supjaustykite gabaliukais ir patroškinkite svieste keptuvėje su susmulkintu svogūnu ir česnaku. Kai daržovės suminkštės, sutrinkite jas trintuvu, po to supilkite sultinį, grietinėlę ir dar kartą sumaišykite trintuvu. Palaikykite ant ugnies, kol užvirs, dar kelias minutes lėtai pavirkite ir tuoj patiekite į stalą.
Reikės:
Sutarkuokite cukinijas, įberkite šaukštelį druskos, sumaišykite ir palikite pastovėti 15 min. Nuvarvinkite skysčio perteklių. Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles, svogūnus. Viską sumaišykite su miltais, kiaušiniais, smulkintais žalumynais, pipirais , druska. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, dėkite po šaukštą cukinijų masės, formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekite su mėgstamu padažu.
Reikės:
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite maltą vištieną ir maišydami kepkite apie 10 min. Po to supilkite padažą ir išmaišykite. Cukinijas perpjaukite išilgai, šaukštu išskobkite sėklas su trupučiu minkštimo. Keptuvę patepkite aliejumi ir sudėkite vieną prie kitos cukinijų puseles. Šaukštu įkrėskite į jas įdaro, pabarstykite sūriu ir kepkite apie 35 min.
Reikės:
Viską troškinkite puode 20 min., pabaigoje dėkite pomidorų padažą. Sukrėskite į stiklainius ir užsukite metaliniais dangteliais.
Parengė žurnalo „Rasos“ skaitytoja Asta JANIONYTĖ
Žurnalo „Rasos“ archyvo informacija
Visa informacija, esanti portale, yra UAB „Ūkininko patarėjas“ nuosavybė. Griežtai draudžiama ją kopijuoti, keisti, perpublikuoti ar kitaip naudotis komerciniais tikslais be Bendrovės leidimo.