Ashburn +0,1 °C Sniegas
Trečiadienis, 1 Vas 2023
Spausdintų leidinių prenumerata
Ashburn +0,1 °C Sniegas
Trečiadienis, 1 Vas 2023

Smidrais įdarytos viščiukų krūtinėlės su vyno padažu

2015/05/22

INGREDIENTAI:
  • 4 viščiukų krūtinėlės
  • 4 labai plonai atpjauti rūkyto kumpio griežinėliai
  • 4 fermentinio sūrio griežinėliai
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
ĮDARUI:
  • 50–60 g fetos
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 ryšelis šviežių smidrų
  • 1 saujelė smulkintų žalumynų (svogūnų laiškų, peletrūnų, petražolių)
  • druskos, maltų pipirų
PADAŽUI:
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 3 šaukštai baltojo vyno
  • 3 šaukštai baltojo vyno acto
  • 200 g sviesto
  • 1 šaukštas vandens
  • druskos, maltų pipirų

Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska, pipirais. Palikite mėsą pasimarinuoti, kol išvirsite smidrus. Smidrus nuplaukite, kotelius nuskuskite, galiukus nupjaukite, suriškite į ryšulėlį, įstatykite į siaurą ir aukštą puodą su verdančiu vandeniu. Vanduo turi apsemti tik pusę smidrų stiebų. Pavirkite 4 min. Išgriebkite, nuvarvinkite ir atvėsinkite. Įdarui smulkiai sukapokite fetą, sudėkite trintus česnakus, smulkintus žalumynus ir viską gerai ištrinkite. Pagardinkite druska, pipirais. Krūtinėlę labai lengvai pamuškite. Ant mėsos dėkite sūrio įdaro, į jį įspauskite kelis smidrus ir viską susukite į ritinėlį. Suktinuką apvyniokite kumpio griežinėliu ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku. Kepkite apie pusvalandį 200 ºC orkaitėje, kol gražiai apskrus. Prieš baigdami kepti ant kiekvieno suktinuko uždėkite po sūrio griežinėlį. Kol kepsniai kepa, pagaminkite vyno padažą. Į keptuvę supilkite actą, vyną ir įberkite žiupsnelį pipirų. Virkite kelias minutes. Į keptuvę įpilkite šaukštą vandens, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Padažą truputį atvėsinkite. Į puodą įpilkite litrą vandens, užvirkite ir įstatykite kitą indą su padažu. Į jį įmaišykite kiaušinių trynius. Lėtai maišykite 3–4 min., kol padažas ims tirštėti. Tada sudėkite sviestą ir maišykite, kol išsilydys. Jei reikia, paskaninkite druska, pipirais. Į stalą įdarytas krūtinėles patiekite su vyno padažu.

Dalintis

2023/02/01

Trąšos – vis dar galvos skausmas

Iki aukštumų išaugusių azotinių ir kitų trąšų kainų burbulas ima sprogti. Nors situacija gerėja, ūkininkai pripažįsta – šiemet jiems bus nelengva konkuruoti su kaimyninių šalių ūkininkais. Mat, skirtingai n...
2023/02/01

Antiinfliacinė „Maximos“ iniciatyva – mažina įprastas maisto kainas, atpigintų prekių krepšelis plėsis kas savaitę

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ pradeda kampaniją „Mes mažiname kainas“, skirtą sušvelninti infliacijos įtaką maisto produktų kainoms. Nuo šiol klientams kas savaitę pasiūlys vis daugiau kasdienio...
2023/02/01

Baigiamas statyti Laukinių gyvūnų globos centras: duris atvers metų pabaigoje

Antradienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas lankėsi Kaune statomame specializuotame Laukinių gyvūnų globos centre (LGGC). Planuojama, kad centras, steigiamas prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU), pradės veikti šių metų pab...
2023/02/01

Šalčiausia naktis Lietuvos stebėjimų istorijoje

Na, žinoma, praėjusi naktis tikrai nebuvo šalčiausia. Veiklos šimtmetį skaičiuojanti Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba siūlo žiupsnelį faktų iš praeities. Įdomu!
2023/02/01

Kerintis, bet nuodingas oleandrų žavesys

Alytiškė Zita ZENKEVIČIENĖ prieš ketverius metus iš Gran Kanarijos atsigabeno oleandro šakelių, o praėjusį rudenį namuose ant vienintelės prigijusios sulaukė ryškiaspalvių žiedų. Manome, skaitytojams bus naudinga...
2023/02/01

Lietuvos mokslo premija įvertinti du LAMMC mokslininkai

Sausio 31 d. buvo išrinkti Lietuvos mokslo premijos laureatai. Tarp septynių mokslo premijos laureatų – Lietuvos agrarinių ir miško mokslų (LAMMC) mokslininkai Virginijus Feiza ir Dalia Feizienė.
2023/01/31

Eugenijus Kavaliauskas: „Fotografuoti ir nuotraukas laikyti archyvuose – jokios naudos

Tikriausiai sunku būtų rasti žmogų, kuris dar nematė garsiosios skruzdės nuotraukos. Šis nuopelnas skrieja tauragiškiui fotografui Eugenijui Kavaliauskui. Nuo 2018 metų vyras pradėjo domėtis makro fotografija, viena tokių nuotraukų b...
2023/01/31

Smalkių jutikliai gali išgelbėti nuo apsinuodijimo ir galimos žūties

Šildymo sezono metu padaugėja atvejų, kai apsinuodijama smalkėmis (anglies monoksidu). Smalkės yra ypač nuodingos bespalvės ir bekvapės dujos. Per kvėpavimo takus patekusios į kraują jos sutrikdo deguonies tiekimą iš kraujo į organiz...
2023/01/31

Panevėžio rajono menininkės L. Kiškienės rankose – unikalus meno kūrinys

Ramygalos šviesuolė, keramikė, dailės mokytoja Laima Kiškienė įgyvendino kūrybinę mintį – pagamino unikalų lovos užtiesalą. Savo rankomis įspūdingą kūrinį menininkė su pertraukomis rišo beveik dvejus metus ir jau netruku...