Apelsininė vištiena

  • 3 viščiukų krūtinėlės
  • 5 apelsinai
  • 1 citrina
  • 3 šaukštai medaus
  • 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukštas kario
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis maltų pipirų
  • 1 šaukštelis prieskonių mišinio (masala)
  • 1 šaukštelis druskos
  • 3 šakelės citrininių čiobrelių
  • 3 šakelės mėtų
  • 1 stiklinė baltųjų ryžių
  • 3 šakelės vyšninių pomidorų

Išspauskite apelsinų ir citrinos sultis, supilkite į indą, kuriame marinuosite vištieną. Į jį sudėkite medų ir plakite, kol ištirps. Suberkite visus prieskonius, trintus čiobrelius, mėtas, išmaišykite ir sudėkite vištieną. Palikite ją marinuotis apie 3 val. Į skardą sudėkite vištieną ir supilkite visą apelsininį marinatą. Kepkite 200 oC orkaitėje apie 30 min. Kelias minutes orkaitėje pakepkite vyšninius pomidorus, kad jie šiek tiek suminkštėtų. Patiekite su virtais ryžiais, ant vištienos užpilkite kaip padažą skardoje likusį skystį.