Mėsa įdaryti svogūnai su sūriu

  • 4 svogūnai
  • 300 g maltos mėsos
  • 200 g konservuotų ar šaldytų grybų
  • 1 pomidoras
  • 1 kiaušinis
  • 1 sauja smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
  • 250 ml daržovių arba mėsos sultinio
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • 1 ryšelis petražolių
  • druskos
  • maltų pipirų

Nuluptus svogūnus 3 min. plikykite karštame vandenyje. Išgriebkite, nuvarvinkite ir atsargiai šaukšteliu išimkite vidurinius sluoksnius – turi likti ne mažiau kaip 0,5 cm storio sienelės. Išimtus svogūnus susmulkinkite ir su kapotomis petražolėmis, kiaušinio tryniu įmaišykite į mėsą, pagardinkite prieskoniais. Įdarykite svogūnus. Sudėkite juos į nedidelius kepimo indelius arba į skardą aukštesniais kraštais. Pomidorą supjaustykite nestoromis juostelėmis, grybus pasmulkinkite ir suberkite ant svogūnų, šalia jų. Sultinį sumaišykite su pomidorų padažu, raudonėliais ir supilkite prie svogūnų. Kepkite įdarytus svogūnus 200 ºC orkaitėje apie 50 min. Praėjus pusvalandžiui svogūnų viršų pabarstykite iki standžių putų išplaktais baltymais, sumaišytais su tarkuotu sūriu, ir baikite kepti.