Pyragas su burokėlių, sūrio ir žirnių įdaru

  • 200 g miltų
  • 100 g šalto sviesto
  • 4–5 šaukštai ledinio vandens
  • druskos

Įdarui:

  • 1 kg virtų burokėlių
  • 1 stiklinė gliaudytų šviežių žirnių
  • 100–200 g rikotos
  • 200 g fetos
  • 1 šaukštelis džiovintų arba smulkintų šviežių bazilikų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštų galais greitai trinkite, kad pasidarytų trupiniai. Supilkite ledinį vandenį ir užminkykite prie rankų nelimpančią tešlą. Suminkykite ją į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandą palaikykite šaldytuve. Iš tešlos iškočiokite didesnį negu kepimo forma lakštą, kad užtektų ir kraštams. Įtieskite tešlos lakštą į kepimo formą ir subadykite šakute. Uždenkite folija ar kepimo popieriumi ir užberkite džiovintų pupelių (žirnių). Kiškite formą į 190 ºC orkaitę ir kepkite 15 min. Išberkite pupeles, nuimkite foliją ir dar kepkite 12–15 min., kol kraštai ims skrusti. Burokėlius ir fetą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kambario temperatūros rikotą sumaišykite su žiupsneliu druskos, šviežiai maltais pipirais ir bazilikais. Ant atvėsusio pyrago pagrindo užtepkite rikotos masę (iki kraštų palikite apie 1 cm). Sudėkite burokėlius, šiek tiek pabarstykite druska, maltais pipirais, suberkite fetą ir maždaug pusvalandžiui pašaukite į 180 ºC orkaitę. Prieš patiekdami į stalą pabarstykite žirniais.