Saldainiai su daigintais grūdais

INGREDIENTAI:

  • 0,5 stiklinės daigintų grūdų
  • 1 stiklinė grikių daigų
  • 250 g graikinių riešutų
  • 250 g džiovintų datulių
  • 100 g džiovintų vyšnių
  • 3 šaukštai klevų sirupo
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 šaukštas cinamono
  • druskos
  • vanilinio cukraus
  • sezamų sėklų pavolioti

Pakepinkite sausoje keptuvėje sezamų sėklas. Sumalkite arba sutrinkite daigintus grūdus, graikinius riešutus, datules, vyšnias. Susmulkinkite grikių daigus. Į sumaltą masę įmaišykite likusius produktus. Užminkykite vientisą masę ir palikite 20 min. pastovėti. Paskui šlapiomis rankomis rutuliokite rutuliukus ir pavoliokite juos sezamų sėklose. Padėkite šaltai 1 val.