Su apelsinų glajumi kepta antis

INGREDIENTAI

  • 1 vidutinio dydžio
  • išskrosta antis
  • 2 apelsinai
  • 2 šaukštai medaus
  • 1/4 šaukšto cinamono
  • druskos
  • maltų pipirų

Paruoštą antį ištrinkite druska ir pipirais. Apelsinus nuplaukite, nusausinkite ir smulkia trintuve nutarkuokite jų žievelę. Į nedidelį puodą išspauskite apelsinų sultis, įmaišykite medų, suberkite nutarkuotą žievelę. Viską užkaitinkite iki virimo, nukelkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite cinamoną. Gautu glajumi patepkite antį iš vidaus ir iš išorės. Pašaukite į 175 ºC orkaitę ir kepkite apie valandą. Likusiu glajumi kas 15–20 min. vis patepkite kepančią antį. Baigdami kepti užpilkite visą likusį glajų ir leiskite ančiai gražiai apskrusti.