Svogūnų ir sūrio sriuba

  • 6 vidutinio dydžio baltieji svogūnai
  • 100 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 1 l daržovių sultinio
  • 1 šaukštelis miltų
  • 1–2 šaukštai sviesto arba aliejaus
  • 1 laurų lapas
  • 1 šalavijų lapelis
  • 1–5 čiobrelių šakelės
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • riebalų kepti

Atšildykite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Svogūnus supjaustykite nestorais griežinėliais ir su 2 čiobrelių šakelėmis, šalavijų lapeliu kepinkite apie 8 min. įkaitintuose riebaluose, vis pamaišykite. Išimkite čiobrelius, šalaviją. Svogūnus pabarstykite miltais ir išmaišykite. Smarkiai maišydami supilkite į juos karštą sultinį ir ant silpnos ugnies virkite apie 40 min. Dažnai pamaišykite. Į pabaigą sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pavirkite dar kelias minutes ant stiprios ugnies, kol ji sutirštės. Suberkite sūrį, išmaišykite ir sukrėskite į karščiui atsparius indelius. Iš sluoksniuotos tešlos padarykite dangtelius ir jais užspauskite indelius. Pašaukite juos į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite, kol dangteliai gražiai išsipūs. Sriubą į stalą patiekite iš karto.