Varškės tortas „Tinginys“ su mėlynėmis

18 cm skersmens tortui

  • 360 g sausainių
  • 360 g riebios varškės
  • 180 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 0,5 l mėlynių

Minkštą sviestą išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Varškę pertrinkite per sietelį, sukrėskite į sviestą ir išplakite iki vientisos masės. Sausainius smulkiai sulaužykite, suberkite į varškės masę ir gerai išmaišykite, kad jie apsiveltų varškės mase. Švarias uogas atsargiai įmaišykite į sausainių ir varškės masę. Saują gražiausių uogų palikite tortui papuošti. Torto formą išklokite maistine plėvele, suverskite paruoštą masę ir kiek paspauskite, kad ji vienodai pasiskirstytų. Tortą kelioms valandoms, o geriausiai per naktį, statykite į šaldytuvą, kad sustingtų ir subręstų. „Tinginį“ išimkite iš formos, nulupkite maistinę plėvelę ir papuoškite mėlynėmis.