Columbus +17,8 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024
Columbus +17,8 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024

Krizių centro kasdienybė

2023/01/15


Daugiau nei dešimt metų Virbališkiuose, buvusios mokyklos pastate, veikia Krizių centras, Kupiškio socialinių paslaugų centro padalinys. Čia žmonėms teikiama intensyvi krizių įveikimo paslauga.

Krizių būna visokių – smurtas, stichinė nelaimė, benamystė, net liga senatvėje, kai žmogui būtina skubi pagalba, dokumentų tvarkymas, norint toliau gauti kito lygio paslaugas.

Apie Krizių centro kasdienybę, džiaugsmus ir rūpesčius pasikalbėjome su šios įstaigos vedėja, socialine darbuotoja Agne Gumbiniene, kuri čia dirba jau treji metai, studijuoja socialinio darbo magistrantūrą Mykolo Romerio universitete.

Krizių centro vedėja sakė, kad ištikus krizei čia gali prisiglausti dešimt asmenų. Jų įstaiga šiems žmonėms yra tarpinė stotelė suteikiant pagalbą, sprendžiant jų problemas.

„Situacija pas mus kintanti. Bet kada galime sulaukti atvykstant naujų gyventojų. Dirbame 24 valandas per parą, – sakė ji. – Šiuo metu pas mus apsistoję septyni žmonės. Būna užimtos ir visos vietos. Teikiame ir trumpalaikio apnakvinimo, iki septynių parų, paslaugą. Įprasta tvarka žmogus, prieš atvykdamas į Krizių centrą, turi kreiptis su prašymu pagalbos į Kupiškio socialinių paslaugų centrą arba į Socialinės paramos skyrių ir atsiunčiamas pas mus. Bet smurto, gaisro atvejais žmonės čia priimami be prašymų. Dokumentai pildomi vėliau, palaipsniui. Kartais tada užtenka ir trumpalaikio apgyvendinimo iki septynių parų.“

 

Kmintys.lt

Dalintis