Kaunas +19,6 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 7 Bir 2025
Kaunas +19,6 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 7 Bir 2025

Ešeriai su alyvuogių ir kaparėlių padažu

2014/06/26

INGREDIENTAI: 4 jūrinių ešerių filė 1 stiklinė konservuotų žaliųjų alyvuogių be kauliukų 1 kupinas šaukštas konservuotų kaparėlių 3 šaukštai baltojo vyno acto 3 šaukštai vandens 2 apelsinai 2 citrinos 1 šakelė raudonėlio 5 šaukštai alyvuogių aliejaus miltų druskos maltų juodųjų pipirų Padažui alyvuoges susmulkinkite ir kartu su kaparėliais suberkite į nedidelį puodą. Užpilkite vandeniu, actu ir užvirkite. Virkite ant silpnos ugnies, kol skysčio sumažės trečdaliu. Išspauskite apelsinus ir citrinas, sultis supilkite į kitą puodą ir užkaiskite. Į sultis įberkite susmulkintų raudonėlių. Virkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos pusė sulčių. Abu padažus sumaišykite. Ešerius pabarstykite druska, pipirais, pavoliokite miltuose ir iškepkite įkaitintame aliejuje. Žuvį dėkite į lėkštes, apliekite padažu ir patiekite su mėgstamu garnyru ar šviežių daržovių salotomis.
Dalintis
Verslas