Ashburn +19,3 °C Debesuota
Pirmadienis, 29 Geg 2023
Ashburn +19,3 °C Debesuota
Pirmadienis, 29 Geg 2023

Pica su vištiena ir braškėmis

2014/07/11

INGREDIENTAI:  (4 asmenims) 1 raudonasis svogūnas 10 g sviesto 2 šaukšteliai rudojo cukraus 300 g braškių 1 šaukštas vandens 1 šaukštas cukraus 50 ml balzaminio acto 200 g termiškai apdorotos vištienos 200 g tarkuoto sūrio šviežių špinatų lapelių Tešlai 7 g sausų mielių 150 ml šilto vandens ½ šaukštelio cukraus ½ šaukštelio druskos 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus 220 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų

Vandenį sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir druska. Palikite pastovėti keletą minučių, kol mielės suputos. Miltus suberkite į didelį dubenį, viduryje padarykite duobutę. Į ją supilkite suputojusias mieles ir aliejų. Minkykite tešlą apie 10 min. Dubenį su tešla uždenkite drėg­nu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite kilti apie 45 min. arba kol tešlos padvigubės. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste 5–6 min., kol suminkštės. Apibarstykite cukrumi, išmaišykite ir pakepinkite dar kelias minutes. Braškes padalykite į tris dalis. Vieną jų susmulkinkite ir dėkite į puodą kartu su šaukštu vandens ir šaukštu cukraus. Virkite ant mažos ugnies 5 min. arba kol suminkštės. Braškes truputį sutrinkite bulvių grūstuve ir perdėkite į keptuvę su svogūnais. Balzaminį actą supilkite į mažą prikaistuvį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 5 min. arba kol pusė acto nugaruos ir jis sutirštės. Smulkiai supjaustykite antrą dalį braškių. Jas sudėkite į keptuvę su trintomis braškėmis ir svogūnais, supilkite balzaminį actą. Gerai išmaišykite. Iškilusią tešlą lengvai paminkykite, iškočiokite 4 nedidelius picų pagrindus. Juos patepkite balzaminiu braškių padažu. Apibarstykite vištienos gabaliukais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 10 min. Supjaustykite likusias braškes ketvirčiais. Iškepusias picas apibarstykite braškėmis ir špinatų lapeliais. PATARIMAI. Vištiena gali būti kepta, virta, paruošta garuose ar kepsninėje. Vietoj trintų braškių į balzaminį padažą galima dėti 1–2 šaukštus braškių uogienės.

Dalintis

Advertisement

Advertisement

2023/05/28

Bulvės „bėga“ iš daržininkų laukų

Daržininkai pradėjo naująjį sezoną. Kokioms daržovėms jie skirs prioritetą, paaiškės tik po pasėlių deklaravimo. Apžvelgiant pastarųjų metų statistiką matyti, kad mažėja bulvių plotai. Nesitikima, kad šiemet jų bus auginama daugiau. ...
2023/05/28

Vakarų Ukrainoje ir Lietuvoje buvo patys galingiausi antisovietinio pasipriešinimo židiniai visoje Rytų Europoje

„Mažai Lietuvos istorikams ir visuomenei žinomas faktas yra tai, kad Ukrainos sukilėlių armijos (UPA) gretose buvo ir lietuvių. Ukrainos istorikas ir žurnalistas Olegas Stecišinas 2015 m. Lvove ukrainiečių kalba išleido knygą &...
2023/05/28

Kaip apsaugoti šunį nuo erkių?

Pievoms pražydus – jomis mėgaujamės tiek mes, tiek ir augintiniai, tačiau svarbu nepamiršti, jog jose glūdo jau pabudusios ir pavojingos erkės. Erkės platina itin pavojingas šunims ligas, todėl labai svarbu laiku gyvūnus apsaug...
2023/05/28

Studentė Kamilė: visi esame čia dėl vieno tikslo – agrosektoriaus ateities kūrimo

VDU ŽŪA langas: LAUŽOME STEREOTIPUS! Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademiją (VDU ŽŪA) kasmet papildo būrys veržlių, smalsių jaunuolių. Jie – stereotipų laužytojai, drąsius sprendimus priėmę asmenys, kurie yra pavyzdys, jog i&scar...
2023/05/28

Pasėlių stebėjimas – situacija Molėtų rajone

Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba (LŽŪKT) kviečia sužinoti, kokia pasėlių situacija Molėtų rajone. Ją komentuoja LŽŪKT Molėtų r. biuro augalininkystės konsultantė Gabija Baltramaitytė.
2023/05/28

NATO viršūnių susitikimas: oro uostuose keičiami skrydžiai, ieškoma darbuotojų

Vilniuje liepą laukiant didžiausio ir svarbiausio šalies organizuojamo renginio – NATO viršūnių susitikimo, pasiruošimas jau vyksta ir šalies oro uostuose – orlaivių aptarnavimo bendrovės ieško papild...
2023/05/28

Gamtininkai ragina be reikalo neliesti gyvūnų jauniklių

Gamtoje šiuo metu – naujos gyvybės metas. Paukščiai rūpinasi besiplunksnuojančiais mažyliais, žvėrys savo guoliuose glaudžia neseniai į pasaulį atėjusius jauniklius. Tačiau visko pasitaiko: kartais paukščiukai išk...
2023/05/28

Pomidorai – tarsi pūko pataluose

Gegužės šalnos neatšaldė kolekcininkų noro ir šiemet auginti pūkuotus pomidorus. Šiais tarsi švelniu aksomu dengtais pomidorais grožėtis kviečia kolekcininkė Sandra Šimkevičė iš Alytaus. Jeigu pamir...
2023/05/28

Energijos kainos Lietuvoje mažėja

Lietuvos energetikos agentūros (LEA) ekspertų duomenimis, praėjusią savaitę dujų kainos sumažėjo 4,4 proc., vidutinė elektros kaina mūsų šalyje per savaitę mažėjo 12,8 proc., dyzelinas ir benzinas toliau pinga, o biokuro kainos išlie...