Vandenį sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir druska. Palikite pastovėti keletą minučių, kol mielės suputos. Miltus suberkite į didelį dubenį, viduryje padarykite duobutę. Į ją supilkite suputojusias mieles ir aliejų. Minkykite tešlą apie 10 min. Dubenį su tešla uždenkite drėgnu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite kilti apie 45 min. arba kol tešlos padvigubės. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste 5–6 min., kol suminkštės. Apibarstykite cukrumi, išmaišykite ir pakepinkite dar kelias minutes. Braškes padalykite į tris dalis. Vieną jų susmulkinkite ir dėkite į puodą kartu su šaukštu vandens ir šaukštu cukraus. Virkite ant mažos ugnies 5 min. arba kol suminkštės. Braškes truputį sutrinkite bulvių grūstuve ir perdėkite į keptuvę su svogūnais. Balzaminį actą supilkite į mažą prikaistuvį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 5 min. arba kol pusė acto nugaruos ir jis sutirštės. Smulkiai supjaustykite antrą dalį braškių. Jas sudėkite į keptuvę su trintomis braškėmis ir svogūnais, supilkite balzaminį actą. Gerai išmaišykite. Iškilusią tešlą lengvai paminkykite, iškočiokite 4 nedidelius picų pagrindus. Juos patepkite balzaminiu braškių padažu. Apibarstykite vištienos gabaliukais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 10 min. Supjaustykite likusias braškes ketvirčiais. Iškepusias picas apibarstykite braškėmis ir špinatų lapeliais. PATARIMAI. Vištiena gali būti kepta, virta, paruošta garuose ar kepsninėje. Vietoj trintų braškių į balzaminį padažą galima dėti 1–2 šaukštus braškių uogienės.