Kaunas +19,0 °C Mažai debesuota
Penktadienis, 4 Lie 2025
Kaunas +19,0 °C Mažai debesuota
Penktadienis, 4 Lie 2025

Paieškos rezultatai


  • Užgavėnių sotumas lemia sėkmę

    Vincentas SAKAS Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Pokalėdinis mėsėdžio laikotarpis trunka iki Užgavėnių. Mėsėdas liaudies metskait­lyje (kalendoriuje) buvo piršlybų, o jeigu ilgesnis, tai ir vestuvių metas, nes su Užgavėnėmis visos linksmybės iki pat Velykų griežtai baigdavosi. O po Velykų – jau pavasaris, darbymečio pradžia.  D...
  • Giedrius Savickas: „Ir septyniasdešimties lipsiu ant stogo žiūrėti fejerverkų“ (nuotraukų galerija)

    „Vien dėl Giedriaus Savicko žiūriu“, – prisipažįsta daugelis žiūrovų, kalbėdami apie televizijos laidas, serialus, filmus. Tikrus benefisus LRT muzikiniame projekte „Auksinis balsas“ surengęs 36-erių aktorius tuščiai nesimėgauja populiarumu. Jis vis dar stengiasi rasti aktorinio meistriškumo raktą. „To neišmokstama, vienintelis būdas – kuo daugi...
  • Švelniakailius gaubia švelnumu

    Juozas Matijošaitis Turčinų kaime triušius augina nuo vaikystės. Pirmąjį ilgaausį dovanojo pusbrolis. Į devintą dešimtį įkopęs Juozas Matijošaitis triušius augina nuo vaikystės. Turčinų kaime, Šakių r., gyvenantis vyras ryte atsikėlęs pirmiausia eina į tvartą ilgaausių pašerti, paskui pats pusryčiauja. „Jam labai patinka triušiukai. Jis lab...
  • Druskininkuose išaiškintas geriausias plovo virėjas (nuotraukų galerija)

    Savaitgaliais šurmuliuojantys Druskininkai praėjusį šeštadienį tiesiog kunkuliavo – pasitaikė itin saulėta diena, be to, vienu metu vyko net dvi šventės: Vijūnėlės parke sužydo 220 tūkst. narcizų, o centre įsikūręs uzbekiškas restoranas „Bukhara“ kvietė tapti pirmo tarptautinio plovo virimo čempionato žiūrovais. Uzbekiškos virtuvės karalius Da...
  • Narcizų žydėjimo šventėje – plovo virimo tarptautinis čempionatas

    Kasmet Lietuvoje atsiranda vis naujų kultūros, sporto, meno renginių. Idėjų malūną suka ir virtuvės meistrai. Beveik prieš metus Druskininkuose buvo kepamas didžiausias šakotis pasaulyje, kuris įtrauktas į Gineso rekordų knygą. Šiemet Druskininkų mieste organizuojamas didelis renginys, kuriame pagrindinis akcentas bus maisto gaminimas. Šį kartą ...
  • Balbieriškyje – kaip Prancūzijoje

    Danutės Buliauskienės dukra Žermena ir žentas Mantas Balbieriškio kepyklėlės produkciją pristato parodoje „Sprendimų ratas“ prie Aleksandro Stulginskio universiteto. Kiekvieną rytą Balbieriškio (Prienų r.) pagrindinėje Vilniaus gatvėje esančioje Danutės Buliauskienės parduotuvėje-kepyklėlėje galima nusipirkti ne tik naminės duonos, pyragų, bet...
  • Tėvo diena – kiekvieną dieną

    Dažniausiai „Šeimininkės“ pašnekovės – nuostabios moterys, be savo mamos pareigų, atrandančios laiko įdomiai ir prasmingai veiklai. Šįsyk, žengdami į Tėvo dienos sekmadienį, ieškojome vyrų – puikių tėčių. Sakoma, kad vienas tėvas gali duoti daugiau negu šimtas mokytojų. Tai įrodo ir mūsų pašnekovai.       Robertas Kuliešius: „Su vaikais atein...
  • Italų širdis atvėrė lietuviški sūriai ir naminė duona

    Parodoje Milane apsilankė žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, Lietuvos ambasadorė Italijoje Jolanta Balčiūnienė, aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas ir generalinis Lietuvos ekspozicijos komisaras Romas Jankauskas. Šiaurės Italijoje, Milano mieste, vykstančioje pasaulinėje parodoje EXPO 2...
  • Paulius Strasevičius: „Esu pamišęs dėl kulinarijos“

    „Atrodo, visos svajonės pildosi! Aš toks laimingas, kad net po sunkiausios darbo dienos nepaliauju šypsotis“, – netveria džiugesiu Paulius Strasevičius. 21-erių kaunietis kulinaras palydėjo į spaustuvę savo debiutinę knygą „Pauliaus vaišės“. Leidyklos „Ūkininko patarėjas“ parengtą naują „Šeimininkės“ knygynėlio leidinį pirmieji galės įsigyti Vil...
  • Jaunojo kulinaro knygoje – improvizacijos klasikinės virtuvės tema

    Paulius Strasevičius virtuvėje jaučiasi lyg žuvis vandenyje. „Virtuvė – mano pašaukimas. Niekam kitam nejaučiu tiek aistros, kaip jai... Kai dirbu virtuvėje, jaučiu didžiausią malonumą pasaulyje, – prisipažįsta jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius. – Tai labai sunki profesija, bet itin įdomi, mat atveria begalines erdves improvizacijai.“ ...
  • Turkiškas linkėjimas – sveikata jūsų rankose!

    Laimės svetur paieškos turi savo kainą: iki smulkmenų keičiasi viskas – ne tik aplinka, gyvensena, tradicijos, bet ir maistas. Ar lengva pamiršti juodos duonos kvapą, keisti mitybos įpročius ir tradicijas? Apie tai kalbamės su šešerius metus Turkijoje gyvenančia lietuve Jolita Koruklu. Gyvenimo vingiai Jus nuvedė į tolimą kraštą. Ar jau priprat...
  • Jurgos ir Pauliaus Jurkevičių itališkos pamokos: kaip arti viena kitos mada ir virtuvė

    Giedrė Budvytienė Žurnalistai, mados ir gastronomijos ekspertai Jurga ir Paulius Jurkevičiai Romoje gyvena jau du dešimtmečius. Per tą laiką sava jiems tapo ne tik Italijos sostinė, bet ir italų gyvenimo būdas, tradicijos, virtuvė. Per tą laiką sukauptomis žiniomis ir patirtimi pora pasirengusi pasidalyti su lietuviais. Neseniai jie pradėjo org...
  • Pažangioje virtuvėje – silikono era

    Kokios medžiagos reikmenis dažniausiai naudojate gamindamos maistą? Ko gero, dominuoja metalas, plastikas ir medis. O modernios šeimininkės renkasi silikoną – lanksčią, atsparią temperatūros pokyčiams, sveiką ir ergonomišką medžiagą. Juolab kad gamintojai siūlo labai patrauklaus dizaino silikono gaminių. Išskirtinis...