Kubeliais supjaustome baklažanus, sudedame į kiaurasamtį ir pabarstome rupia druska. Taip baklažanai praras dalį sulčių ir kartumo. Ant baklažanų dedame dangtį ir paliekame juos maždaug valandai.
Gaminame pomidorų padažą. Čia tiktų ir parduotuvėje pirktas, tačiau šviežiai pagamintas – skanesnis. Pomidorus supjaustome. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų su česnako skiltele. Kai aliejus jau šnypščia, suberiame pomidorus, cukrų, pagardiname druska ir įdedame smulkintų bazilikų. Tada apie 20 minučių troškiname ant vidutinės arba silpnos ugnies. Česnako skiltelę išimame, o padažą suplakame trintuvu. Tyrę supilame į keptuvę, dar pagardiname druska ir pridedame smulkintų bazilikų. Verdame ant vidutinės ugnies dar 10 minučių.
Grįžtame prie baklažanų. Jie jau bus išskyrę sultis. Daržoves gerai nuplauname po vandeniu ir sudedame ant sauso audinio, kad gerai apdžiūtų. Tada į keptuvę pilame daug aliejaus ir kepame baklažanus 4–5 minutes. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų riebalus.
Pasta išverdame pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Svarbu – baigus virti, pasilikite samtį vandens, kuriame virė pasta, jo prireiks vėliau.
Pašildome pomidorų padažą, sudedame į jį baklažanus. Įpilame samtį vandens, kuriame virė makaronai, padažas taps labiau kreminis.
Nukoštus makaronus suberiame į keptuvę su padažu. Čia jie baigs virti ir visiškai susimaišys su padažu. Patiekiame į stalą karštus ir apibarstytus tarkuota rikota.