Tešlai:
- 250 g miltų
- 1250 g šalto sviesto
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai ledinio vandens
- druskos
Kremui:
- 500 ml grietinėlės
- 3 kiaušinių tryniai
- 100 g cukraus
- 50 g kukurūzų krakmolo
- 150 g baltojo šokolado
- uogų ar vaisių
- miltelinio cukraus pabarstyti
Sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais, suberkite miltus, cukrų ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įpilkite ledinio vandens ir užminkykite tešlą. Iškočiokite iš jos lakštą ir ištieskite juo kepimo formą. Dėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą. Kol tešla vės, pagaminkite plikytą kremą. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir krakmolu. Grietinėlę užvirinkite ir pusę jos plona srovele, nuolat plakdami, supilkite į trynių masę. Įmaišykite ir likusią grietinėlę. Šią masę supilkite atgal į puodą ir nuolat maišydami kaitinkite iki užvirimo. Virkite apie 2 min., kol masė sutirštės. Puodą nukelkite nuo ugnies ir iš karto įmaišykite smulkiai sulaužytą šokoladą, sviestą. Kremą atvėsinkite.
Atvėsusią tešlą formoje užtieskite sviestiniu popieriumi ir užberkite džiovintų žirnių (pupelių ar kruopų). Kepkite apie 15 min. 180 ºC orkaitėje. Žirnius nupilkite, popierių nuimkite ir pakepkite dar 10–12 min. Kepinį visiškai atvėsinkite, tada sukrėskite plikytą kremą ir apdėkite uogomis ar vaisiais. Pyragą dar kurį laiką palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Prieš patiekdami pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi.