

- 50–100 g baltųjų grybų Fungus
- 100–200 g avinžirnių
- 100 g moliūgo
- 100 g cukinijos
- 1 paprika
- 1 svogūnas
- 1 svogūno laiškai
- 20 g kalendrų lapelių
- 10–20 g krapų
- 10–20 g petražolių
- 20–50 g žliūgių
- 20–30 g jūržolių
- 1 žaliosios citrinos sultys
- žiupsnelis jūros druskos
- trintų džiovintų papajų sėklų (vietoj pipirų)
- 2–3 šaukštai šalto spaudimo sezamų aliejaus
- 2–3 šaukštai nefiltruoto kanapių aliejaus
- žiupsnelis Kajeno ar aitriosios paprikos miltelių
- žiupsnelis džiovinto malto raudonėlio
- pluoštinių kanapių žiedų, sėklų ir lapų miltelių
- 50–100 ml lukštentų kanapių sėklų grietinės
- Prieš ruošdami sriubą, 1 valandą pamirkykite vandenyje baltuosius grybus ir po to gerai nuplaukite.
- Taip pat vandenyje išmirkykite jūržoles.
- Jei norite sotesnės sriubos, iš vakaro pamirkykite avinžirnius, o ryte juos išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite iki tyrelės konsistencijos.
- Daržoves supjaustykite stambesniais kubeliais.
- Visas žoleles susmulkinkite.
- Jūržoles ir grybus šiek tiek pasmulkinkite, kad būtų patogiau valgyti, bet kad dar jaustųsi jų tekstūra.
- Užvirkite puode vandenį.
- Keptuvėje pakepinkite svogūną su šalto spaudimo sezamų aliejumi.
- Įberkite į keptuvę pluoštinių kanapių žiedų, sėklų ir lapų miltelių.
- Suberkite prieskonius, druską, papajų sėklas, raudonėlį, šiek tiek Kajeno paprikos. Tuomet suberkite ir pakepinkite apie 5 min. baltuosius grybus, išmirkytas ir pasmulkintas jūržoles, pusę smulkintos paprikos.
- Į užvirintą vandenį suberkite visus apkeptus produktus iš keptuvės, jei turite pasidarę, avinžirnių tyrelę, ir pavirkite apie 5 min. Įberkite druskos ir kitų prieskonių. Tuomet sudėkite smulkintą moliūgą, cukiniją, likusią pusę paprikos ir pusę supjaustytų krapų su petražolėmis. Pavirkite iki 5min. ir išjunkite kaitrą.
- Išvirtą sriubą supilstykite į dubenėlius. 13. Tuomet išspauskite žaliosios citrinos sultis, suberkite smulkintus žalėsius. Užpilkite šiek tiek kanapių aliejaus. Greta mažuose indeliuose patiekite kiekvienam po griežinėlį žaliosios citrinos ir kanapių grietinės.