

(1 l stiklainiui)
- 1 kg agurkų
- 220 g aronijų
- saujelė vyšnių lapų
- keli juodųjų pipirų grūdeliai
- nedidelis aitriosios paprikos gabalėlis
- 1 laurų lapelis
Marinatui:
- 400 ml vandens
- 30 ml obuolių acto
- 2 šaukšteliai cukraus
- 2 šaukšteliai druskos
Agurkus nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 6–7 val. pastovėti. Nupjaukite agurkų galiukus. Puode užvirinkite vandenį ir jame 1 min. pavirkite aronijas su šakelėmis ir vyšnių lapus. Pakaitintus vyšnių lapus dėkite į paruoštą stiklainį, įmeskite laurų lapelį, aitriosios paprikos gabalėlį ir pipirų grūdelius. Į stiklainį vertikaliai statykite nuplikytus agurkus, tarpuose įberkite aronijų. Iš nurodytų sudedamųjų dalių išvirkite marinatą ir juo užpilkite agurkus su uogomis. Stiklainį pridenkite dangteliu, statykite į puodą su vandeniu ir kaitinkite 5 min. nuo užvirimo pradžios. Stiklainį sandariai uždarykite, apverskite, šiltai užklokite ir palikite atvėsti.