Granola su svarainiais

 

• 500 g stambių avižų dribsnių
• 50 g kviečių ar avižų sėlenų
• 100 g kokosų drožlių
• 100 g gliaudytų saulėgrąžų
• 50 g sezamų sėklų
• 50 g linų sėmenų
• 50 g moliūgų sėklų
• 50 g migdolų skiedrelių
• 50 g graikinių riešutų
• 120–150 ml tirpinto kokosų aliejaus
• 100 g medaus arba agavos sirupo (kas mėgsta saldžiai, gali jo dėti daugiau)
• gera sauja džiovintų svarainių

Visus sausus ingredientus (išskyrus medų ir kokosų aliejų) sumaišome. Medų pašildome kartu su kokosų aliejumi (tik neužverdame!). Medaus ir kokosų aliejaus mišinį pilame ant sausų ingredientų mišinio, išmaišome ir dedame ant skardos. Dabar apskrudiname orkaitėje – kepame 160 ºC temperatūroje apie 40 min., kas 10 min. ištraukiame ir pamaišome. Mišinys turi apskrusti tolygiai ir tapti tolygiai rusvas.

Granolą patariama laikyti sandariame inde.