Columbus +9,3 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 9 Lap 2024
Columbus +9,3 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 9 Lap 2024

Beliašas su daržovių padažu

2015/04/24

INGREDIENTAI: Įdarui:
  • 4–5 bulvės
  • 1 morka
  • 500 g mėsos
  • 2 svogūnai
  • petražolių, svogūnų laiškų ar kitokių žalumynų
  • 70 g sviesto
  • druskos, maltų pipirų, džiovintų prieskoninių augalų
Tešlai:
  • 1 kiaušinis
  • 120 ml kefyro
  • 2 stiklinės miltų
Padažui:
  • 1 pomidoras
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 marinuoti agurkai
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 1/2 šaukštelio aliejaus
  • 1/2 šaukštelio obuolių acto
  • druskos
  • maltų pipirų

Iš nurodytų produktų užminkykite minkštą tešlą. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais arba sumalkite. Svogūnus, morką, bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Žalumynus susmulkinkite. Mėsą sumaišykite su bulvėmis, svogūnais, morkomis ir žalumynais, pasūdykite, pabarstykite maltais pipirais, prieskoniniais augalais. Atgnybkite tešlos gabaliuką – juo uždengsite kepinį. Didesnę dalį tešlos iškočiokite ir įtieskite į riebalais pateptą kepimo indą taip, kad lakšto kraštai būtų nukarę (1). Sudėkite paruoštą įdarą. Tešlos kraštus užspauskite, kad vidurys liktų atviras. Ant įdaro išdėliokite nedidelius sviesto gabaliukus (galite įpilti ir kelis šaukštus vandens). „Dangčiui“ iškočiokite tešlą, išpjaukite atitinkamo dydžio skritulį, o iš tešlos atraižėlių suminkykite rutuliuką ir priklijuokite prie „dangčio“ (2). Beliašą kepkite apie 40 min. 180–200 ºC orkaitėje, kol gražiai apskrus. Kepinį šiek tiek atvėsinkite. Nepjaustykite beliašo kaip pyrago, nes sutrupės ir ištekės mėsos sultys. Pirmiausia apipjaukite „dangtį“, jį nukėlę pakabinkite įdaro ir tik tada pjaukite ar laužkite tešlos kraštus. Aromatingą beliašą labai skanu valgyti su šiltu daržovių padažu (3). Pomidorą nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite odelę. Minkštimą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Pomidorus šiek tiek pasūdykite, pagardinkite pipirais ir supilkite actą. Kai pomidorai suminkštės, įmaišykite garstyčias, trintus česnakus ir stambia trintuve sutarkuotus agurkus. Viską gerai išmaišykite ir patiekite prie pagrindinio patiekalo.

Dalintis