Padažui keptuvėje ištirpdykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite juos apie 1 min. Supilkite pieną ir maišydami padažą kaitinkite, kol jis pradės tirštėti, tada įberkite gerą saują tarkuoto fermentinio sūrio. Padažą pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, keptuvę nukelkite nuo ugnies. Į kepimo indą sukrėskite virtus makaronus, apliekite juos paruoštu padažu, sudėkite tuną ir žirnelius. Pabarstykite žalumynais ir, jei reikia, dar pagardinkite prieskoniais. Batono riekeles šiek tiek pasmulkinkite, sudėkite į virtuvinį kombainą, apšlakstykite aliejumi ir sutrinkite iki stambių trupinių. Jais ir likusiu tarkuotu sūriu apiberkite apkepą ir 15–20 min. kepkite 180 ºC orkaitėje.