

18 cm skersmens tortui
- 360 g sausainių
- 360 g riebios varškės
- 180 g sviesto
- 150 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 0,5 l mėlynių
Minkštą sviestą išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Varškę pertrinkite per sietelį, sukrėskite į sviestą ir išplakite iki vientisos masės. Sausainius smulkiai sulaužykite, suberkite į varškės masę ir gerai išmaišykite, kad jie apsiveltų varškės mase. Švarias uogas atsargiai įmaišykite į sausainių ir varškės masę. Saują gražiausių uogų palikite tortui papuošti. Torto formą išklokite maistine plėvele, suverskite paruoštą masę ir kiek paspauskite, kad ji vienodai pasiskirstytų. Tortą kelioms valandoms, o geriausiai per naktį, statykite į šaldytuvą, kad sustingtų ir subręstų. „Tinginį“ išimkite iš formos, nulupkite maistinę plėvelę ir papuoškite mėlynėmis.