Įdaryti baklažanai

• 2–3 baklažanų,
• 200 g graikinių riešutų,
• 2–3 skiltelių česnako,
• žalios kalendros,
• maltos paprikos,
• prieskonių „Chmeli suneli“ ar panašių,
• druskos,
• granato sėklų,
• karšto virinto vandens,
• aliejaus.

Baklažanus supjaustome išilgai riekelėmis, pasūdome ir pakepiname įkaitintame aliejuje. Jie sugeria aliejų, todėl daug jo nepilti. Iškeptas riekeles sudėkime ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Graikinius riešutus užpilame karštu vandeniu, palaikome, kol atvės. Tada jį nupilame, sudedame česnako skilteles, dar kartą pilame šiek tiek karšto vandens ir viską susmulkiname smulkintuvu.
Masė turi būti kiek standesnė už majonezą. Laukiant svečių, ją galima pasiruošti iš vakaro. Sudedame prieskonius, pasūdome.

Kai riešutų ir česnako masė atvėsta, tepame ją ant baklažano, užbarstome granato sėklų. Baklažanų riekelės paprastai susukamos į ritinėlius, tačiau galima valgyti ir nesuktas. Kartu patiekiama duona.