Ashburn +5,4 °C Stiprus lietus
Šeštadienis, 25 Kov 2023
Ashburn +5,4 °C Stiprus lietus
Šeštadienis, 25 Kov 2023

  • Skaitydami maisto produktų etiketes, taupome sveikatą ir pinigus

    Neskaitydami, kas parašyta perkamų maisto produktų etiketėse, kenkiame sau, neretai – ir aplinkai. Taip tvirtina Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos (VMVT) specialistės Ilona Drulytė ir Jūratė Černiavskienė. Jos pataria, į ką atkreipti dėmesį skaitant maisto produktų etiketes ar kitą prekybinėje erdvėje apie juos pateiktą informaciją. ...
  • Ten, kur verdami vobulū sūriai

    Mažeikių rajono Ukrinų kaimo bendruomenė beveik prieš dešimtmetį pradėjo virti obuolių sūrius. Tiesa, vietiniai juos vadina vobulū sūriais. Ukrinų kaimo bend­ruomenės pirmininkė Vilma Vžesniauskienė „Ūkininko patarėjui“ sakė, kad tas laikas buvęs verslumo skatinimo pradžia. Todėl, norėdama išsilaikyti, turėti lėšų organizacijai administruoti, be...
  • Kopūstienės virimo čempionate Užventyje – 19 komandų

    Šeštadienį Užventyje (Kelmės r.) surengtas IV-asis kopūstienės virimo čempionatas, kuriame dėl geriausiųjų vardų varžėsi net 19 komandų iš Tauragės, Šilalės, Akmenės, Kelmės rajonų, Pamario krašto, „Serenčiais“ pasivadinę ukrainiečiai. Tiek raugintų, tiek šviežių kopūstų sriubos kategorijose komisija geriausiomis pripažino komandas iš Šilalės „Š...
  • Kelti kainas ar užsidaryti?

    Kosminės elektros energijos kainos žiauriai smogia duonos kepėjams, kurie bando visais įmanomais būdais mažinti elektros sąskaitas. Vieni skuba įsirengti dyzelinius generatorius, kiti viliasi, kad išaugusias gamybos sąnaudas bent kiek padengs duonos pirkėjai. Nedidelės kepyklos tikina neturinčios prikauptų „lašinių“, apie kuriuos kalba Vyriausyb...
  • Daugiau nebeskirti subsidijų gyvulininkystei!

    Atsiprašau. Iškart perspėju, kad teksto pavadinimas neišreiškia mano nuomonės. Tai Europos piliečių iniciatyvos esmė. Pavasarį Europos Komisija (EK) užregistravo piliečių iniciatyvą „Užbaikime skerdimo amžių“. Tarptautinės kampanijos organizatoriai tariasi žinantys kelią, kaip sustabdyti pandemijas, visuotinį atšilimą, miškų naikinimą, vandenynų...
  • Siekiama uždrausti vartoti mėsą

    Europos Sąjunga įtraukė mėsą į produktų, kurie prisideda prie klimato krizės, sąrašą ir siekia iki 2050 m. reikšmingai sumažinti mėsos vartojimą. Kiekvienas europietis turėtų per metus suvalgyti 24 kg mažiau mėsos. Nyderlandų Harlemo miestas tapo pirmuoju miestu pasaulyje, kuris savo viešosiose erdvėse uždraus mėsos reklamas ir taip sieks sumaži...
  • Siūlo nurėžti arba panaikinti PVM tarifus

    Rinkimų triukas ar siekis palengvinti žmonių gyvenimą? Įtampa dėl infliacijos ir energetinės krizės auga. Politikai rengiasi suremti ietis dėl galimų išeities kelių. Šią savaitę Seime užregistruoti siūlymai maisto produktams ir buitiniams energijos vartotojams taikyti nulinį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą. Ant irekordų aukštumose D...
  • Lietuvio šiltnamiuose užaugintos vynuogių uogos nenusileidžia ispaniškoms

    Kiekvienas stambesnis ir save gerbiantis vynuogyno savininkas būtinai šiltnamyje augina po keletą ar keliolika vynmedžių – skaniomis uogomis šeimai ir bičiuliams palepinti bei prieš kolegas pasipuikuoti. Ne išimtis ir kėdainietis Ernestas Aušvicas – Lietuvos nacionalinės vyndarių asociacijos vadovas. Ernestas Aušvicas vynuoges augina jau 1...
  • Tyrimas atskleidė: iš nerealizuoto derliaus Lietuvoje – 130 milijonų porcijų maisto

    Iki 20 procentų Lietuvoje užauginamų vaisių ir daržovių kasmet nėra realizuojama ir panaudojama pagal pirminę paskirtį – maistui. Remiantis Žemės ūkio ministerijos užsakymu atliktu tyrimu, augalininkystės produktų praradimai žemės ūkyje siekia 65 000 tonų. „Maisto banko“ skaičiavimais, tai prilygsta 130 milijonų maisto porcijų, kurių užtektų pam...
  • Šaltibarščių gaminimas – tradiciškai ir kitaip

    Šaltibarščiai jau pralenkė cepelinus: ir lietuviai, ir iš užsienio atvykę svečiai su malonumu valgo šaltą rožinės bei kitų spalvų sriubą ir laižo lūpas. Dar skaniau, jei prie šaltų barščių garuoja karštos bulvės, apibarstytos krapais. Lietuvoje šaltibarščių tradicijos nepamirštos – Radviliškio rajono Pakiršinio kaimo bendruomenė praėjusį šeštadi...
  • Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

    Antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, maisto kainos Lietuvoje padidėjo 25 proc., o vidutinis metinis maisto kainų pokytis 2022 m. birželį siekė 13,4 proc. Prognozuojama, kad maisto kainos ir toliau augs, tačiau lėčiau. Mažėja vartojimas Tai reiškia, kad norėdami įsigyti įprastą maisto prekių „krepšelį“, gyvent...
  • Gurmaniški stebuklai

    Apie Kalvarijos savivaldybės Skersabalių kaime gyvenančią ir sveiko maisto skanėstus, žymimus prekės ženklu „Linaria“, iš vaisių, daržovių ir kitų Lietuvoje augančių gėrybių gaminančią Astą Ciparienę sužinojau Vilkaviškio r. Paežerių dvare vykusios Sūduvių amatų šventės metu. Asta Ciparienė Pasak A. Ciparienės, šventė Paežerių dvare buvo...
  • Kada spekuliuoti druska galima, kada – ne

    Valgomoji druska tapo deficitine preke. Jos įsigyti parduotuvėje – kaip laimėti loterijoje. Vos parduotuvių lentynose pasirodo druska, ją bemat išgraibsto pirkėjai. Kai kurie šalies piliečiai socialiniuose tinkluose ir kitoje internetinėje erdvėje skelbiasi parduodantys druską už gerokai didesnę kainą, nei ji kainuoja parduotuvėse. Kas tai – spe...
  • Žemdirbių parama maistu pasiekia ukrainiečius

    Lietuvos žemdirbių parama maistu toliau keliauja į karo niokojamą Ukrainą. Kaip skelbia Lietuvos žemdirbių paramą maistu Ukrainai koordinuojanti Lietuvos ūkininkų sąjunga (LŪS), savaitgalį pilnai pakrautas antrasis vilkikas išvežė dar vieną žemdirbių surinktos paramos siuntą, kuri sėkmingai pasiekė kelionės tikslą Ukrainoje. Pildosi ir paramos s...
  • Klostosi beprecedentė padėtis. Kur valdžios lyderystė?

    Putino karas Ukrainoje ne tik sukėlė nematyto masto pabėgėlių bei humanitarinę krizę, bet ir sutrikdė maisto produktų žaliavų gamybos bei tiekimo grandines, sujaukė rinką. Nauji iššūkiai sutelkė Lietuvos visuomenę, tačiau pasigendama valdžios lyderystės mobilizuojant žemės ūkio, agroverslo pajėgas. Nerimo signalai Daugėja niūrių prognozių dė...
  • Duonelė gardi, bet gali tapti per brangi

     Kviečiai dabar kainuoja dvigubai brangiau nei pernai. Miltai ir iš jų kepti batonai, duona, pagaminti makaronai taip pat pabrangę, tačiau daug mažiau – anaiptol ne dvigubai, nepaisant to, kad labai padidėję šių produktų gamybos, logistikos kaštai, pavyzdžiui, aliejus, dujos, degalai. Spėjama, šie kaštai artimiausiu metu dar labiau didės. Tad ...
  • VMVT daro tam tikras išimtis valgomajai druskai, kad ji greičiau pasiektų parduotuvių lentynas

    Lietuvoje pastaruoju metu net kelis kartus išaugus įvairių rūšių valgomosios druskos pardavimams, prekybos tinklai ieško įvairiausių alternatyvų, kad kuo greičiau papildytų savo asortimentą. Šios žaliavos, kurios nemaža dalis buvo įsivežama iš skirtingų tiekėjų, taip pat ir iš Ukrainos, tiekimas yra sutrikęs. Valstybinė maisto ir veterinar...
  • Apsirūpinimas maistu tampa pirmaeiliu reikalu

    Žemės ūkio srities ekspertų grupė „Farm Europe“ dėl geopolitinių pokyčių Europoje, Rusijos karinės invazijos į Ukrainą bei galimo maisto stygiaus ragina Europos Komisiją (EK) kuo skubiau peržiūrėti žemės ūkio politiką, pirmenybę teikiant apsirūpinimui valgiu. Parengti nacionalinį planą, kaip Lietuvos žemės ūkis galėtų plėtotis karo akivaizdoje, ...
  • Laboratorijose išauginta mėsa nepakeis galvijų mėsos

    Bilas Geitsas, vienas turtingiausių pasaulio žmonių, teigė manąs, kad turtingiausios pasaulio šalys savo gyventojų racionuose galvijų mėsą turėtų pakeisti sintetine jautiena ir taip prisidėti prie kovos su klimato kaita. „Aš manau, kad visos turtingiausios šalys turėtų pereiti prie 100 proc. sintetinės jautienos, – viename paskutinių savo interv...
  • Palankus vėjas papūtė į ekologiškos mitybos bures

    Lietuvoje nuo gegužės 1 d. įsigalios naujosios ekologiško viešojo maitinimo taisyklės. Jos paprastesnės už buvusias, parengtos remiantis gerąja Danijos patirtimi. Jomis siekiama, kad ir mūsų šalyje daugėtų sertifikuotų viešojo maitinimo įstaigų, kuriose patiekalai būtų gaminami iš ekologiškų produktų. Lietuvoje iki šiol beveik nebuvo  Lietuvoj...
  • Vaikus žadama maitinti apvytusiomis morkomis

    Visuomenė jau ir primiršo garsiąją kampaniją sveikai maitinti vaikus darželiuose ir mokyklose vietinių ūkininkų vaisiais, daržovėmis ir pienu. Dėl karantino apie šią programą nieko nebuvo girdėti. Per priverstinę pertrauką Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) tyliai pataisė programą ir paprašė ūkininkų įvertinti pakeitimus. Sodininkai, ypač obuolių augi...
  • Atsargos karo atveju kaupiamos iš dietologų sukritikuotų produktų

    Seimo Audito komitetas puse lūpų, nes tai yra valstybės paslaptis, pranešė, kad Lietuva maisto produktų atsargas karo ar kokios didelės gaivalinės nelaimės atvejui kaupia pagal XIX amžiaus pozicinių karų ar viduramžių apsiaustų tvirtovių gynybos taisykles, nors dabar dažniausiai kalbama apie hibridinį karą. Be to, du iš trijų valstybės rezervo p...
  • Lietuva – ideali šalis vegetarams

    Sveikos mitybos šalininkas Žilvinas Užkuraitis teigia, kad pagrindinės mitybos klaidos – valgyti mėsos, žuvies produktus bei kiaušinius. Lietuva yra savotiškas vegetarų rojus. Čia per metus užauga 64 daržovių rūšys, 35 – vaisių, uogų, 14 – grūdinių kultūrų, o kur dar visa medaus skonių gama. Tuo džiaugiasi vegetarinės virtuvės šefas Žilvinas U...
  • Visko po truputį – ir skanu, ir taupu

    Įsibėgėja dosnusis metų laikas – sodai ir daržai seiki  kasdien vis gausėjantį derlių. Šviežio, tik ką surinkto, tikrai nesugebėsime suvartoti. Todėl iš rūsio jau atitarška stiklainiai, šeimininkės traukia užrašų knygeles ar draugę ragina išduoti pas ją ragauto patikusio padažo ar pagardo receptą. Pavartykime ir mes daržo ir sodo gėrybių perdirb...
  • Valdžia nori tautą atgrasyti nuo „saldaus“ gyvenimo

    Valgote per daug, per saldžiai, per sūriai, per riebiai. Tačiau rekomendacijos ir gąsdinimai neveikia. Valdžia svarsto: gal suveiks mokestinės priemonės? Vyriausybė savo programoje iškėlė tikslą skatinti sveikesnę mitybą ir mažinti sveikatai žalingų medžiagų (maisto priedų, cukraus, transriebalų, GMO...) vartojimą, tam pasitelkiant ir mokestin...
  • Kai žmogus valgo augalus, jį stiprina saulė

    Švedės Melisa Timozin ir Viktorija Eklund prigamino sveikuoliškų rutuliukų. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijoje (LSMU VA) kasmet gegužę vyksta Maisto šventė. Jos tikslas – skleisti žinias apie sveiką mitybą. Šiųmetė maisto šventė prasidėjo priminimu, kad esame tai, ką valgome, kad sveika mityba padeda dvasiškai tob...
  • Užgavėnių sotumas lemia sėkmę

    Vincentas SAKAS Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Pokalėdinis mėsėdžio laikotarpis trunka iki Užgavėnių. Mėsėdas liaudies metskait­lyje (kalendoriuje) buvo piršlybų, o jeigu ilgesnis, tai ir vestuvių metas, nes su Užgavėnėmis visos linksmybės iki pat Velykų griežtai baigdavosi. O po Velykų – jau pavasaris, darbymečio pradžia.  D...
  • Trichineliozė skerstuvių lauknešėlyje

    Vencloviškių kaimo ūkininkai neteko 150 kg mėsos ir rūkytų gaminių, tačiau blogiausia – ne nuostoliai, o sveikata. Užkrėstos mėsos valgė 13 žmonių. Vencloviškių kaime (Jurbarko r.) – nerimas. Prieš pat naujuosius trichinelioze čia susirgo šeši žmonės. Lapkričio pabaigoje papjovę metinę kiaulę, ūkininkų šeima valgė netirtą mėsą ir ja pasidalijo...
  • Dingus pienui dingsta dora

    „Pieno tyrimų“ direktorius, biomedicinos bei veterinarinės medicinos srities daktaras Saulius Savickis. Pastaraisiais metais kartas nuo karto Lietuvą užlieja pieno ignoravimo banga, šalies žiniasklaidoje, konferencijose bei verstinėje literatūroje teigiant, jog suaugusieji jo neturėtų vartoti. Neva pienas – mažų vaikų maistas, galįs susargdint...
  • Advento stalą paįvairins pupelės

    Ateivėmis iš Amerikos paprastai vadiname bulves. Tačiau tokios pat pas mus prigijusios, sotinančios ir įvairinančios mūsų stalą „amerikonės“ yra ir pupelės. Nuo seno šeimininkės iš jų verda sriubą, maišo į virtų daržovių salotas, deda į troškinius per daug nesusimąstydamos, kokių vertingų savybių yra sukaupusios pupelės. Pasirodo, šio ankštini...
  • Maisto kryžkelė: kuriuo keliu eiti?

    Daržovėse ir vaisiuose, uogose gausu vitaminų, mineralų. Sakoma, jog žmogus tampa tuo, ką valgo. Nuo to, ką valgome, priklauso mūsų sveikata, nuotaika, požiūris į aplinką, išvaizda. Tačiau ar lengva išsirinkti tinkamą maitinimosi būdą, kai tiek daug prieštaringų nuomonių? Vieni mitybos žinovai ar besiskelbiantys jais pataria mėsos nevalgyti, ...
  • Driokstelėjo – ratilai nuvilnijo iki Amerikos, Afrikos, Kinijos

    Praėjo lygiai trys savaitės, kai driokstelėjo koldūnų skandalas – Rusijos maisto priežiūros institucijos ir Lietuvos specialiųjų tyrimų tarnybos iniciatyva atskleista, kad UAB „Judex“ gaminiai užteršti sveikatai pavojingomis bakterijomis. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovui Jonui Miliui teisėsauga pareiškė įtarimus prekyb...
  • Laužo dūmo kvapas skelbia – vasara prasidėjo!

    Vos gegužė sprogo vasaros šiluma ir žaluma, suskatome laisvą minutę praleisti gamtoje – pasnausti prieš saulutę, uostyti žydinčio sodo kvapą, suskaičiuoti dosniosios gegutės linkėjimus... O jei šiais malonumais mėgaujatės su šeima ar draugais – paskanaukite per žiemą išsiilgto laužo dūmais prakvipusio kepsnio. Be abejo, kiekviena šeimininkė turi...
  • Latviai atidarė pirmąją naminės degtinės gamyklą

    Įmonės savininkas Janis Krivtežs kvietė susipažinti su senoviniu tradiciniu latgalių naminės degtinės gamybos verslu. Latvijos Karsavo regione Latgalijoje atidaryta pirmoji šalyje naminės degtinės varyk­la „Latgolys šmakovkys“. Įmonės savininkas Janis Kriv­težs pakvietė svečius į gamyklos vidų. Joje buvo galima susipažinti su senoviniu tradic...
  • Jei ne žuvivaisa, žuvų plaukiotų mažiau

    Žuvininkystės tarnybos direktorė Indrė Šidlauskienė ir žemės ūkio viceminist­rė Lina Kujalytė. Lietuvos upėse, ežeruose, tvenkiniuose gausėja žuvų, didėja jų įvairovė.Antai lašišų ir šlakių užkimba net Vilniaus centre. To pasiekta ilgai ir kruopščiai vykdant valstybinės žuvivaisos darbus. Juos šįmet ketinama tęsti į šalies vandens telkinius iš...
  • Druskininkuose išaiškintas geriausias plovo virėjas (nuotraukų galerija)

    Savaitgaliais šurmuliuojantys Druskininkai praėjusį šeštadienį tiesiog kunkuliavo – pasitaikė itin saulėta diena, be to, vienu metu vyko net dvi šventės: Vijūnėlės parke sužydo 220 tūkst. narcizų, o centre įsikūręs uzbekiškas restoranas „Bukhara“ kvietė tapti pirmo tarptautinio plovo virimo čempionato žiūrovais. Uzbekiškos virtuvės karalius Da...
  • Pirmosios žolelės – pirmieji gamtos dovanojami vitaminai

    Kaip žaluma spalvinasi tolumos, taip į saulę stiepiasi kiemų ir sodų pašaliai su šiaip jau labai nemėgstamomis, nes sunkiai išnaikinamomis piktžolėmis: dilgėlėmis, garšvomis, kiaulpienėmis. Tačiau nereikia ant jų, negeidžiamų, pykti. Nes kol šilt­namukas padovanos pirmuosius čia pasėtus ir puoselėjamus žalumynus, be jokios priežiūros augančias p...
  • Karūnuotas „Pyragų karalius“

    „Ūkininko patarėjo“ kartu su „Kauno grūdų“ įmonių grupe pirmą kartą šalyje organizuoto „Pyragų karaliaus“ konkurso nugalėtoją išrinko autoritetinga nepriklausoma komisija. Beveik trijų valandų prireikė, kad būtų paragauti ir įvertinti visi dvidešimt konkursui „Pyragų karalius“ pasiūlyti šalies kepyklų gaminiai. Juos komisija vertino pagal išvai...
  • Žemaičius lepina „Pitliaus“ skanėstai

    UAB „Pitlius“ direktorius Eugenijus Gudauskas didžiuojasi savo įmonės kepėjais – visi jų gaminiai tirpsta burnoje. Kelių aukštų vestuviniai, kūdikiško švelnumo krikštynų, žaislų pavidalo gimtadienių ir netikėčiausių formų jubiliejiniai tortai, daugiau nei metro aukščio šakočiai ir kiti išskirtinio skonio, rankomis formuojami skanėstai kepami Š...
  • Gyvenimas yra saldus

    „Bijolos“ vadovės Jolantos Valaikienės teigimu, šiuo metu ypač madingi vestuvių tortai, atkartojantys jaunosios suknelės nėrinių raštus. Kai norisi tikrai išskirtinio skonio ir išvaizdos konditerijos gaminio, dauguma kauniečių, ir ne tik, žino, kad reikia kreiptis į UAB „Bijola“. Ši įmonė jau dvidešimt metų saldumynais lepina smagurius, o šie ...
  • Zanavykų kepėjai įtinka išrankiausiems smaližiams

    Šakių krašto kepėjai nuo seno garsėja pyragais, pynėmis, riestėmis ir kitais gardžiais mieliniais kepiniais. Nuo praėjusio pavasario tvyrantis kepamų pyragų kvapas smaližius vilioja į UAB „Gulbelė“ cukrainę „Laimė“, kur nuo pyragėlių, tortų bei bandelių gausos raibsta akys ir sąla širdis. Laimei reikia visai nedaug Ko reikia žmogui, kad jis pa...
  • Gardžiai kvepiančios Velykos

    Podėliai sutvarkyti, pašaliai iššluoti, langai švyti – taip pasitinkame didžiausią pavasario šventę Velykas. Dabar sukame galvas, ką tradicinio ar netikėto dėti ant velykinio stalo. Gal atrasite ką priimtino iš šių receptų? Šviesaus Velykų sekmadienio, skalsaus stalo šalia mieliausių žmonių! Tunų mišraine įdaryti pomidorai 2 kiaušiniai, 4 vidu...
  • Nuo tradicinio iki išskirtinio skonio gardumynų

    Jūratės Gulbinienės įmonės direktorius Arvydas Gulbinas tvirtina, jog šiandien jų kepykla gali išpildyti iki šimto saldžiųjų gaminių užsakymų per dieną. Nuo seno gabiais konditeriais garsėjančiame Kaune daugiau nei porą dešimtmečių smaližius pačiais įvairiausiais gardėsiais lepina Jūratės Gulbinienės kepykla. Šiandien įmonės asortimente: torta...
  • Duona kasdienė – ta pati ir vis kitokia

    Tvirtas žemaitis ūkininkas Petras Barista: „Žmona tvirtai laiko kepyklos vairą, aš daugiau dėmesio skiriu ūkiui, braidau po laukus.“ Lietuviai brangina duoną, vadina ją šventa, nes ji pelnoma sunkiu darbu. Ilgas ir nelengvas duonelės kelias iki mūsų stalo. Į Kuršėnuose (Šiaulių r.) įsikūrusią jaukią ūkininkų Ilonos ir Petro Baristų duonos kepy...
  • Vilkaviškio duona – kaip sava

    Kepėja Marija Kučinskienė pasistengs, kad šakočio ragai „išaugtų“ kuo ilgesni. Prieš kelis dešimtmečius vilkaviškiečiai negalėjo pasigirti skania duona, ji buvo pigi, bet negardi, tad dažniau kaimiečiai ja paršelius penėdavo, nei ant savo stalo dėdavo. Tačiau kai prieš penkiolika metų kepyklą įsigijo iš Žemaitijos į Suvalkiją atkakęs verslinin...
  • Balbieriškyje – kaip Prancūzijoje

    Danutės Buliauskienės dukra Žermena ir žentas Mantas Balbieriškio kepyklėlės produkciją pristato parodoje „Sprendimų ratas“ prie Aleksandro Stulginskio universiteto. Kiekvieną rytą Balbieriškio (Prienų r.) pagrindinėje Vilniaus gatvėje esančioje Danutės Buliauskienės parduotuvėje-kepyklėlėje galima nusipirkti ne tik naminės duonos, pyragų, bet...
  • Puikiai dienos pradžiai

    „Mūsų verslas – gyvenimo būdas“, – sakė „Motiejaus kepyklėlės“ savininkas Tomas Motiejūnas. Ankstyvą rytą į darbą skubantys kauniečiai ar po miestą jau besižvalgantys turistai turi puikią galimybę dieną pradėti kavos ar arbatos puodeliu ir prie jo siūloma tik ką iškepta bandele. Tam tereikia užsukti į netoli Rotušės aikštės įsikūrusią mažą ir ...
  • Lietuva pro kepyklėlės langą

    „Zapynės“ įkūrėjos Violetos Dailidienės ir jos marčios Gitanos Štareikienės rankose – dalelė kepyklėlės gaminių asortimento: ruginė duona, naminis pyragas, riestės su įdaru. „Pradžia buvo linksmesnė, gražesnė“, – savo verslo, o ir visos nepriklausomybę atgavusios Lietuvos gyvavimo aušrą prisimena „Zapynės“ kepyklėlės įkūrėja Violeta Dailidienė...
  • Duonai ir pyragui svarbiausia – rankų šiluma

    – Su duona pasitinkame svečią, – sako UAB „Alytaus duona“ direktorius Arvydas Stankevičius. – Globalūs procesai veikia ir mūsų duonos kasdienės vartojimo įpročius, ir visą šio sektoriaus pramonę, – sako UAB „Alytaus duona“ direktorius Arvydas Stankevičius. Įmonė kepa 110 pavadinimų duonos ir pyrago gaminių, juos pagal sutartis tiekia į kelis ...
  • „Garliavos duonos“ vizitinė kortelė – juoda ruginė duona

    „Populiariausi – tradicinio skonio gaminiai“, – sako UAB „Garliavos duona“ atstovė Jurgita Gaidė. Beveik ketvirtį amžiaus duonos kepimo patirtį skaičiuoja Jonučiuose (Kauno r.) įsikūrusi UAB „Garliavos duona“. Bendrovėje už naujų produktų populiarinimą ir reklamą atsakinga Jurgita Gaidė su šypsena tvirtina, jog sėkmingos veiklos garantija, ko ...