„Pažeidimų pasitaiko ir ten, kur maisto ruošimo bei pateikimo procesas yra maksimaliai trumpas, o santykiai su pirkėju grįsti pasitikėjimu ir sąžiningumu, aukšta produkto kokybė turi būti svarbiausiu verslo sėkmės ir kliento pasitenkinimo kriterijumi. Pienas yra vienas jautriausių aplinkos sąlygoms produktų. Kad jis ilgiau būtų tinkamas vartoti, būtinas ne tik tinkamas atvėsinimas, bet ir nepriekaištinga higiena nuo pat pamelžimo iki išpilstymo“, – akcentuoja VMVT Šiaulių departamento direktoriaus funkcijas vykdanti Daiva Kazlauskienė.
Maisto sauga, higiena bei sanitarija trumpoje maisto tiekimo grandinėje yra vienas svarbiausių reikalavimų ūkiuose siekiant užtikrinti ne tik šviežią, bet ir saugų pieną bei iš jo pagamintus produktus.
Vadovė primena, jog prieš vartojant įsigytą žalią pieną, saugumo tikslais jį būtina užvirinti. Be to, pagal vietinei rinkai mažais kiekiais gaminamų ir tiekiamų gyvūninio maisto produktų veterinarijos reikalavimų įgyvendinimo gaires, pieno produktų saugumui yra svarbūs ir šie veiksniai:
Vartotojas turi būti budrus pasirinkdamas tokį produktą. VMVT pabrėžia, jog visos šios nuostatos sukurtos tam, kad galutinis vartotojas galėtų vartoti ūkininkų produkciją nesibaiminat dėl jo saugos.
Smulkiems maisto produktų gamintojams VMVT yra parengusi Mažais kiekiais gaminamų ir tiekiamų vietinei rinkai gyvūninių produktų gaires.
VMVT informacija
123rf nuotrauka
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos